История

1993

Историята на компанията започва с наемането на малка фурна в кв. “Хаджи Димитър”, София. Тогава, заедно със своите първи двама служители, Яни и Славка Игнатови замесват първото тесто и запалват пещите, от които вече над две десетилетия излиза търсеният от клиентите хляб на УниПек ООД.

1999

Още две фурни отварят врати. Отворен е и първият фирмен магазин, което бележи ново начало в стратегическото развитие на компанията.

2002

Две години след регистрацията на търговска марка "УниПек", през 2002, отваря врати нова производствена база, която поема производствата на два от трите досегашни обекта. От този момент компанията се фокусира върху изграждането на собствена търговска мрежа от специализирани магазини за хляб и хлебни изделия.

2007

Изградената фирмена търговска мрежа достига 25 магазина, с което подсигурява независим пазар за по-голямата част от производството. Компанията насочва усилията си в търсене на функционално софтуерно решение за управление на всекидневните обеми информация, на продажбите и ресурсите си.

2011

УниПек подписва договор за финансиране по ОП “Конкурентоспособност” за изпълнение на проектопредложение за интеграция и внедряване на цялостна ЕРП система (Enterprise resource planning system/ Система за управление на ресусите на предприятието), като проектът е завършен през 2012 година.

2017

УниПек стопанисва и успешно управлява най-голямата верига от специализирани магазини за хляб и хлебни изделия на територията на град София, a за да я поддържаме такава сме изградили логистика, която дава възможност за от 3 до 5 доставки на ден до всеки фирмен обект.

 

Като семейна българска компания, ние работим всеотдайно и посветено. Така ще бъде и занапред!

Мисия

Нашата мисия е да съблюдаваме прецизна селекция на суровини, да постигаме високо качество на вкусни, уханни и дъхави хлебни изделия, да подсигуряваме ежедневни многократни доставки на прясно изпечена продукция до крайния клиент.

Визия

Нашата визия, като производител на хляб и хлебни изделия, е да предоставяме на нашите клиенти максимално прясна и качествена продукция и така да изградим най-предпочитаната верига от специализирани магазини за хляб и хлебни изделия в София. Това ще даде път на последователно, устойчиво и стратегически добре обмислено развитие, чрез което да постигаме добро финансово здраве, като по този начин изпълняваме най-добре нашия икономически, социален и обществен дълг.

ценности

Ние ценим високо и вярваме в:

честния труд и съзидателното му проявление в нашите служители, партньори, клиенти и държавни институции;

етичните взаймоотношения във всички нива на професионалното и междуличностно общуване;

резултатите от постоянството и волята;